Lucio - najveća pobjeda u životu

Vjerojatno možete zamisliti što se događalo kad je reprezentacija Brazila u lipnju 2002, po peti put, osvojila svjetsko nogometno prvenstvo. Već na terenu moji su se suigrači bacali jedan na drugog, pijani od radosti, jedva vjerujući u tu sreću: u tom trenutku bili smo u očima cijelog svijeta najbolji nogometaši na ovoj planeti! Neopisivo lijep osjećaj!

Za mene osobno je već od zvižduka za početak utakmice svjetskog prvenstva protiv Njemačke bilo jasno da na neki način moram izraziti svoju zahvalnost Bogu. Kad doživim nešto posebno u svom životu, u dubini svog srca spontano mislim na Boga.

Od kada ga poznajem sasvim sigurno znam da ništa nije slučajno, i da On ima dobre namjere sa mnom. Svojom majicom s natpisom "Isus me voli" htio sam priznati pred cijelim svijetom da moja zahvalnost pripada samo njemu - ali time sam također želio poručiti da i drugi ljudi mogu doživjeti ista predivna iskustva koja sam osobno doživio s Bogom.

Od kada imam osobni odnos s Isusom sve više prepoznajem koje su vrijednosti u životu stvarno važne. Mnogi navijači često misle da smo mi, profesionalci, sretni jer zarađujemo mnogo novaca i njime možemo sve kupiti. To je velika zabluda! Ono što nekoga u životu čini uistinu sretnim ne može se kupiti nikakvim novcem na svijetu! Ovdje govorim prvenstveno o osjećaju i sigurnosti da svoj pravi dom imam kod Boga i više nisam u potrazi za smislom života. Bog mi je prije nekoliko godina postao pravi otac, upravo kako i molimo u molitvi Oče naš. Isus, čije uskrsnuće slavimo na Uskrs, najbolji mi je prijatelj i stalni pratitelj. ON je uvijek vjerno na mojoj strani, bilo u izgubljenom finalu lige prvaka protiv Real Madrida ili u pobjedničkoj radosti nakon finala svjetskog prvenstva. ON će ostati sa mnom i kad moje ime već odavno bude zaboravljeno.

 

Brazilska momčad na svjetskom prvenstvu 2002. godine pobjedom nad Njemačkom (2:0) proslavlja pobjedu na, od pojedinih igrača, na sebi svojstven način.

 

 

Danas sam tako sretan što sam odlučio pouzdavati se u živog Boga. To je, naime, stvar vjere pouzdajem li se u to da me Bog voli bez ikakvih uvjeta ili u to sumnjam, pokušavajući i dalje držati svoj život u svojim rukama. Od kada sam se u dubini svoga srca opustio u Božjoj ljubavi, postao sam drugi čovjek. Bog mi je dao radost, dragu ženu i uživanje u odrastanju svoje djece. Dao mi je mir u srcu, jer me voli više nego ja mogu uopće voljeti svoju obitelj.

Zahvalan sam Bogu za toliki talent i nadarenost da mogu igrati u tako velikim momčadima sa stvarno blagoslovljenim nogometašima. Moj sasvim osobni put do sreće našao sam samo jer sam učinio što Isus kaže u Bibliji: "Tražite i naći ćete, kucajte i otvorit će vam se!" (Matej 7:7). Našao sam svoj put u pravom odnosu s Bogom koji ljubi u Isusu Kristu. On je jedini put do Boga, istina i život. Ovaj put i tebi stoji otvoren.

 

Brazilci u finalu konfederacijskog kupa 2005. pobjedom nad momčadi Argentine od 4:1 slave sa porukom da nas Isus voli.

 

 

Brazilci u finalu konfederacijskog kupa 2009. pobjedom nad momčadi USA od 3:2 slave na već poznati način.

 

 

Lucimar da Silva Ferreira – Lucio
www.soulsaver.hr