Kirk Cameron – ljubim samo svoju ženu

U filmu Fireproof, glavni glumac Kirk Cameron trebao je  poljubiti glumicu koja je glumila njegovu ženu u filmu. Ali, to je za Kirka bio problem, nije želio poljubiti ni jednu drugu ženu osim svoje vlastite žene. „Imam obvezu da neću poljubiti ni jednu drugu ženu.“ – rekao je Kirk. Kako bi izbjegli konflikt, filmski djelatnici su se poslužili filmskom čarolijom.

Chelsea Noble, Kirkova supruga obukla se kao i glavna glumica u filmu i snimili su scenu sa siluetama. „Tako da kada sam poljubio ženu na kraju filma, to je bila moja žena. Mi smo zapravo muž i žena koji slave brak iza scene.“ – rekao je Kirk. Cameron Kirk počeo je glumiti u dobi od devet godina, a s 14 godina postao je zvijezda serije Growing Pains. Na snimanju upoznao se sa Chelseom i oni su se vjenčali 1991, kada je Kirk imao 20, a Chelsea 26 godina. Danas imaju šestero djece, uključujući četvero djece koje su posvojili. Odrastajući u ateističkom okruženju, Kirk je postao kršćanin u dobi od 17 godina.

Danas bira projekte i filmove u koje vjeruje. Jedan od njegovih filmova je i Fireproof koji je spoj akcije i ljubavne priče, o vatrogascu koji se nalazi na rubu jer je njegov brak pred razvodom. fireproofKirk osjeća da film prikazuje upravo ono što vjeruje. „Razlog zašto je film tako važan za mene osobno je zato što ja volim svoju suprugu jako puno. Mi smo u braku 17 godina i imamo šestero djece. Brak je za nas jako važan i svet. Kroz dane i godine brak se raspada i zato smo htjeli snimiti film i napraviti projekte koji stvarno podržavaju ono što je lijepo i prekrasno u našoj kulturi.“ Kirkov karakter u filmu, Caleb Holt, spašen je od strane svog oca koji mu daje knjigu „Love dare“ koja predstavlja izazov od 40 dana dizajnirana na način da ga nauči kako da voli. „On je na neki način glup“ – rekao je Kirk o liku. „On je heroj u lokalnoj zajednici, ali njegov brak je zahvaćen plamenom.“

Knjiga "Love Dare" izazvala ga je da svaki dan napravi jednu stvar koja prikazuje istinsku bit ljubavi - strpljivost, ljubaznost i nježnost.“ Ono što je započelo kao pilot program u filmu, pretvorilo se u stvarnu knjigu. „Love Dare“ je knjiga koja je postala pravo blago mnogim supružnicima učeći ih što je prava bit ljubavi. Nemojte reći mojoj ženi , ali i ja čitam tu knjigu i stvarno je super.“ – rekao je Kirk.

Kroz dane i godine brak ima puno padova - premalo razumijevanja, podrške i ne komunikacije koja dovodi brak do samoga ruba. Ovaj film prikazuje kako je moguće spasiti takav brak i ponovno ga oživjeti, ali ovaj put gradeći ga na pravom temelju.

www.today.com