Vidite, ja sam OK

Steven Curtis Chapman, poznati kršćanski glazbenik i njegova obitelj pretrpjeli su veliki gubitak 21.04.2008. godine. Njihova petogodišnja kćer Maria Sue nastradala je nakon što je istrčala pod automobil na prilazu ispred kuće koji je njezin stariji sedamnaestogodišnji brat upravo parkirao. Mary Beth, Stevenova supruga opisala je trenutak nesreće.

„Mary Sue igrala se u dvorištu sa svojim sestrama i bila je jako uzbuđena što se njezin brat Will Franklin vraćao kući. On je tako super prema curama i jako ga vole. Maria je potrčala kako bi ga vidjela i istrčala je ravno ispred automobila.“ Nakon što ju je automobil udario na prilazu kuće, petogodišnja Maria Sue, najmlađa od šestero djece i jedna od tri curice koje su posvojili iz Kine, umrla je u bolnici od ozljeda. Steven je opisao trenutak kada je sjeo u automobil kako bi otišao u bolnicu. Ja se zapravo ne sjećam ovoga, bio je to zapravo Dave, ujak Dave, koji mi je rekao da sam spustio prozorsko staklo i jako glasno vičući izgovorio: “Will Franklin, tvoj otac te voli!“ Bio sam jako zabrinut u svom srcu da ne izgubim dvoje djece kao rezultat ovoga, zato što sam znao s čime se Will bori.

Obitelj ChapmanWill Chapman je ispričao kako su mu ljubav i podrška obitelji pomogli da prođe kroz teško razdoblje, koje je počelo odmah nakon što se nesreća dogodila. Počeo sam trčati poslije nesreće, počeo sam trčati dalje od kuće. I sjećam se Caleba, svojeg brata koji me je sustigao, skočio na mene i držao me i Shaoey koja je bila odmah iza njega. Za mene to je bilo teško poput tone. Nisam želio biti u blizini kuće, samo sam želio otići što dalje i bio sam jako uplašen. „Bila sam ljuta i bila sam tužna.“ Rekla je Mary Beth. Dizala sam se i padala dolje, puzala sam ispod kreveta, zatvorila bi se u ormar. Što god pomislili, to sam ja napravila. I znam da nikada neću razumjeti ovo - tu stranu vječnosti. Zašto Maria, zašto Will? Imam listu pitanja u svojem dnevniku koja počinju sa zašto. Ono što je pomoglo Chapmanovoj obitelji bila je njihova vjera. „Zbog moje vjere, ja znam da je ona kompletno cijela i kompletno OK i da ću je ponovno vidjeti.“ Rekla je Mary Beth nakon što je priznala koliko puno želi da se Maria vrati. „Moja vjera kroz sve ovo je ojačala.“ rekao je Will Franklin. Ali tu su oni dani koji te samo pogode i tada samo misliš „O čovječe, ovo je tako užasno...“ – ali moraš izabrati da nastaviš živjeti. I to je vjera koja me gura da idem dalje.

„Razgovarali smo puno o tome“ rekao je Steven. Moj sin je jednom rekao: “Znaš mi smo obitelj velike vjere, kao što ljudi govore, ali mi smo i obitelj sa puno pitanja.“ Steven je odogovorio: “Ali to je upravo ono što znači vjera, živjeti s pitanjima na koje nemaš odgovor. To je upravo ono što je vjera.“

Ono u što je obitelj Chapman sigurna jest to da će ponovno vidjeti Mariu. „Ja ću plesati s Mariom ponovno. Apsolutno sam siguran u to.“ SeeCvijetRekao je Steven, aludirajući na pjesmu “Cinderella“ koju je napisao neposredno prije nesreće kako bi se prisjetio da je svaki trenutak koji provede sa svojim kćerima, prije nego one odrastu, vrlo dragocjen. Maria je ujutro kada se dogodila nesreća nacrtala cvijet i napisala je riječ koju nije nikada prije napisala. Ona je znala napisati svoje ime i možda volim te tata, volim te mama, ali nikada nije napisala ni jednu drugu riječ. Nakon što je umrla, Caleb i ja smo željeli da samo možemo vidjeti, da imamo nekakav san, nešto od Boga, da znamo da je ona dobro. I dan nakon nesreće otišli smo kući da se obučemo za sahranu. Sjeo sam ispred slike koju je Maria nacrtala ujutro prije nesreće. Nacrtala je cvijet sa šest latica i samo jedna latica bila je obojana. Mi imamo šestero djece i jedno od njih je sada u potpunosti cijelo - mi vjerujemo u Isusovom naručju. Ona je napisala riječ SEE, a tu riječ nikada prije nije napisala. Kao da nam je rekla, SEE – vidite, ja sam OK. 

Beauty Will Rise je sedamnaesti Stevenov album koji je ujedno i posvećen Marie Sue.

www.christianexaminer.com i www.christiantoday.com